Elkészítés
-
1.
A szalonnát, a petrezselymet és a megtisztított fokhagymát felaprítjuk, a Vegetával és ízlés szerint egy kevés citromlével jól összekeverjük.
-
2.
A húst többször lapjában felvágva és könyvszerűen kihajtogatva nagy szeletre formázzuk, kiveregetjük, kissé megsózzuk és megborsozzuk. Megkenjük az előkészített keverékkel és felgöngyöljük. Cérnával összekötjük és kívülről is megsózzuk.
-
3.
A tepsit (mely most a pekát helyettesíti) olajjal jól kikenjük, a meghámozott, vastagabb karikákra vágott burgonyát beleszórjuk, szétterítjük, megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük.
-
4.
A burgonyára hústekercset ráültetjük, majd lefedjük vagy alufóliával letakarjuk.
-
5.
200 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a hústekercs félig megsült, megfordítjuk, szükség szerint egy kevés vízzel meglocsoljuk, és ismét lefedve készre sütjük. Összesen 1, 5 óra a sütési ideje.
Tálalás
A sült hústekercsről levesszük a cérnát, felszeleteljük, burgonyával és tetszés szerinti salátával feltálaljuk.
Tanács
A borjúhúst helyettesíthetjük bárány- vagy sertéshússal.
Kis titok
Fontos, hogy az alufóliával szorosan fedjük be a tepsit, hogy sütés közben a hús ne száradjon ki.