Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Húsvéti bárányleves

  • 25.08.2010.
  • 4-5

A bárányleves nem túl gyakori étel kis hazánkban, pedig Húsvétkor érdemes kipróbálni. Egy kicsit más a fűszerezése, mint a megszokott leveseinknek, de íme a recept, amely segít elkészíteni egy valóban ízletes báránylevest.

Összetevők 4-5 

  • 1 kg csontos bárányeleje
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. Vegeta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd leszikkasztom.
  2. 2.
    A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát.
  3. 3.
    Ráöntök két evőkanál vizet, és a tűzre visszateszem és felforralom.
  4. 4.
    A húst folytonos keverés közben megpirítom, meghintem Vegetával , ezután két liternyi vízzel felöntöm. Beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megborsozom és a húst puhára főzöm.
  5. 5.
    A lisztet a tejföllel simára keverem, és a forrásban lévő levest behabarom vele. Ismét felforralom, végül a megmosott, lecsöpögtetett, és finomra metélt kaporral meghintve, kevés citromlével és cukorral ízesítve, azonnal tálalom. (Aki szereti a tárkonyt, kapor helyett tárkonnyal fűszerezze!)