Joghurtos makarónifelfújt

  • 26.08.2010.
  • 4

Más néven sütőben sült makaróni joghurttal. Tápláló, finom és ízletes.

Összetevők

  • 25 dkg csőtészta
  • 0,5 liter tej
  • 3 dl joghurt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A forma kikenéséhez:
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. 1.
    A csőtésztát darabokra töröm. A tejbe belekeverem a Vegetát és ráöntöm a tésztára.
  2. 2.
    Legalább 2 órán keresztül áztatom, így az jól felpuhul, és az íze is jobb lesz.
  3. 3.
    Közben egy megfelelő formát kikenek olajjal és behintem zsemlemorzsával. A petrezselyemzöldet apróra vágom.
  4. 4.
    A joghurtot összekeverem a felvert tojásokkal, fél dl olajjal és a reszelt sajttal. Ezt az öntetet rálocsolom a tésztára, és az egészet jól összekeverem.
  5. 5.
    A kikent edénybe öntöm, a tetejét egyenletesre elsimítom, és befedem.
  6. 6.
    Előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon kb. 1 órán keresztül párolom. Azonnal tálalom, mert hamar összeesik!