Juhtúrós, paprikás újburgonya

  • 25.08.2010.
  • 4

Önálló ételként is kitűnő ez a juhtúróval gazdagított újburgonya. Tápláló, finom és mi több egészséges!

Összetevők

  • 1 kg x újburgonya
  • 1 nagy fej x lila hagyma
  • 4 db x zöldpaprika
  • 10 dkg x juhtúró
  • 2 dl x tejföl
  • 1 csokor x friss kapor
  • 3 dkg x margarin
  • 1 ek. x Vegeta
  • törött fehér bors
  • A burgonya sütéséhez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    Az újburgonyát megtisztítom, megmosom – ha kicsi, egészben hagyom, ha nagyobb, negyedekbe vágom.
  2. 2.
    Bő olajban megsütöm. Közben a zöldpaprikát és a hagymát felkockázom.
  3. 3.
    A margarint felmelegítem, ráteszem a zöldpaprikát és a hagymát, majd kevergetés közben egy-két percig pirítom. Kiszedem a serpenyőből és melegen tartom.
  4. 4.
    A juhtúrót villával összetöröm és a tejföllel simára keverem, majd 1 evőkanál Vegetával ízesítem. Hozzáadom az apróra vágott kaprot, és csipetnyi borssal fűszerezem.
  5. 5.
    A sült burgonyát tálra teszem, mellérakom a paprikás hagymát, végül leöntöm a túrós mártással.