Elkészítés
-
1.
A káposztafej külső leveleit szükség szerint eltávolítjuk. Ha szép, egészséges, fiatal káposztával dolgozunk, erre nincs szükség. A káposztát elnegyedeljük, majd széles csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
-
2.
Lábasban, a forró olajon a szalonnát és a hagymát kevergetve megpirítjuk, majd a káposztát rádobjuk.
-
3.
Megsózzuk, a köménymaggal és a Vegetával meghintjük, és jól összekeverjük.
-
4.
Fedő alatt néhány percig pároljuk, amíg a káposzta „összeesik”.Egy kevés vízzel és a borral felöntjük, majd ismét lefedjük, és lassú tűzön időnként megkeverve kb. 25 percig pároljuk,
-
5.
A tűzről lehúzzuk, a vajat belekeverjük, ízlés szerint borsozzuk, és a felaprított petrezselyemmel megszórjuk.
Tálalás
Az így elkészített káposztát sós vízben főtt burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
Tanács
Kínálhatjuk kacsa- vagy libasülthöz, illetve más sült szárnyashoz köreteként.
Kis titok
A Vegetától a káposzta hamarabb megpuhul, és aromában gazdagabb lesz.