Káposztás lángos

  • 26.08.2010.
  • 4

Otthon elkészíthetjük a vásárokban oly áhított lángost is. Íme egy káposztás lángos recept, de elkészíthetjük a hagyományos lángost is egyszerűen.

Összetevők

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg héjában főtt burgonya
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 csapott ek. Vegeta
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    Az élesztőt langyos tejben felfuttatom.
  2. 2.
    A liszttel, az áttört burgonyával, a lereszelt hagymával, a Vegetával, az őrölt borssal és a kimosott, lecsöpögtetett, apróra vágott káposztávaI jól összedolgozom és kidagasztom. (Keverőgéppel percek alatt elkészül.)
  3. 3.
    Lisztezett tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen a duplájára kelesztem.
  4. 4.
    A tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, és tenyérnyi darabokra vágom.
  5. 5.
    Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm. Ki-ki a saját tányérján tejföllel megkeni.