Káposztás rakott palacsinta

  • 26.08.2010.
  • 4

Rakott palacsintát ettünk már édesen, de ettünk-e már sósan? Egyszerű recept, tápláló étel. Egyszer érdemes kipróbálni!

Összetevők

  • 50 dkg kemény káposzta
  • 25-30 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 dl szódavíz
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. kristálycukor
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított káposztát lereszelem. Megsózom, és 15 percig hagyom állni. Közben szokásos palacsintatészta masszát keverek 3 evőkanál olajjal, amelyhez a Vegetát is hozzáadom.
  2. 2.
    A káposztát a megmaradt olajon fél dl vízzel, fedő alatt puhára párolom, ezután a fedőt leveszem, és cukorral meg a törött borssal ízesítem.
  3. 3.
    Állandó keverés közben szép világosbarnára pirítom, majd zsírjára sütöm. Hagyom kihűlni, ezután beledolgozom a palacsintatésztába.
  4. 4.
    Lehetőleg teflon serpenyőben vagy jól kiégetett palacsintasütőben vékony palacsintákat sütök a masszából.
  5. 5.
    A megsült tészta lapokat egyenként kerek tűzálló tálba teszem, mindegyiket megkenem kevés tejföllel, és a rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból.
  6. 6.
    A tetejére is kenek tejfölt, és az előmelegített, forró sütőben jól átsütöm. Úgy szeletelem, mint a tortát szokás. Ha gazdagabban készítem, a tejfölre még kevés reszelt sajtot is szórok.