Kapros gombaleves

  • 25.08.2010.
  • 4

Ha könnyű nyári levesre vágyunk készítsünk kapros gombalevest. Tápláló, sok mindent tartalmaz, mégsem üli meg a gyomrot.

Összetevők

  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek. Vegeta
  • 2 ek. olaj
  • 1 púpozott ek. liszt
  • törött bors
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom, a megtisztított répákat és a burgonyát kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra metélem.
  2. 2.
    A tejfölt és a lisztet néhány evőkanál vízzel simára keverem.
  3. 3.
    A forró olajra teszem a hagymát és üvegesre fonnyasztom. Hozzáadom a zöldségeket és a gombát. Meghintem Vegetával, befedem, és a saját levében puhára párolom.
  4. 4.
    Ezután 1 liter vízzel felöntöm, borssal ízesítem és felforralom. 5 percig főzöm, majd a burgonyát is hozzáadom.
  5. 5.
    További 15 percig főzöm, végül beleszórom a finomra metélt kaprot. Tálaláskor külön is megtejfölözöm.