Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Kapros töltött karalábé

  • 25.08.2010.
  • 4

Igazi vegetáriánus étel a kapros töltött karalábé avagy a zöldségkedvelők kedvence.

Összetevők

  • 4 nagy karalábé (lehetőleg lila)
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl főtt vagy párolt rizs
  • 1 tojás
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. liszt
  • 1 púpozott tk. Vegeta
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

  1. 1.
    A karalábékat megtisztítom, majd forrásban lévő (6 dl) Vegetával ízesített vízbe teszem. Az újraforrástól számított 5 percig főzöm, ezután leszűröm.
  2. 2.
    Karalábévájóval úgy kaparom ki a belsejüket, hogy egy centi vastag faluk maradjon. Kis tepsibe vagy tűzálló tálba rakom az üreges karalábékat, a kivájt forgáccsal együtt.
  3. 3.
    A párolt rizst összekeverem a tojással, és hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet meg a kapor felét. Borssal, Vegetával ízesítem.
  4. 4.
    A rizses tölteléket a karalábékba töltöm. Az edényt alufóliával szorosan befedem, és előmelegített, forró sütőbe tolom. 25-30 percig párolom. Közben a margarint a liszttel habzásig keverem.
  5. 5.
    Felöntöm a forró tejjel, és kevergetve sűrűre főzöm. Vegetával ízesítem, majd belekeverem a tejfölt. A tejes mártást a már megpuhult töltött karalábékra kenem. Rászórom a megmaradt zöldfűszereket, és 5 percre visszateszem a sütőbe.