Karfiolpaprikás

  • 25.08.2010.
  • 4

A karfiolpaprikás igazi vegetáriánus recept, de a zöldségkedvelők is szívesen fogyasztják. A karfiolt legjobb párolva elkészíteni, mint minden zöldséget, hogy a legjobban benne maradjanak a vitaminok és ásványi anyagok.

Összetevők

  • 70 dkg karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 púpozott tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. finomliszt

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra vágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom, majd a tűzről lehúzva beleszórom a Vegetát és a pirospaprikát.
  2. 2.
    Ráöntök 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszateszem és felforralom. Közben a karfiolt megtisztítom és rózsáira szedem.
  3. 3.
    A hagymás szaftra ráteszem a karfiolrózsákat. Néhány percnyi pirítás után aláöntök két deci vizet, felforralom, és fedő alatt öt percig párolom. (Nem tovább, mert a karfiol hamar szétesik!)
  4. 4.
    Közben a tejfölt összekeverem fél deci vízzel és a liszttel, majd ráöntöm a karfiolra. Az edényt inkább rázogatva, semmint keverve (nehogy a karfiol összetörjön) még öt percig forralom.
  5. 5.
    Bármilyen köret illik hozzá, amely a pörköltszerű, mártásos húsételekhez való.