Kelbimbós ragu

  • 25.08.2010.
  • 4

A kelbimbó a káposztafélék közé tartozik és azon belül is a legmagasabb tápértékűek közé. Rengeteg C vitamint tartalmaz, továbbá B és K vitaminokat, béta-karotint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot, vasat és még sok más a szervezetünk számára fontos vitamint és ásványi anyagot. Fogyaszthatjuk főzve és párolva, hogy minél jobban megőrizzük vitamintartalmát.

Összetevők

  • 60 dkg kicsontozott sertéstarja
  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 ek. olaj
  • 1 púpozott ek. Vegeta
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoránna

Elkészítés

  1. 1.
    A húst a forró olajon megpirítom, Rászórom a Vegetát, majd felengedem másfél dl vízzel.
  2. 2.
    Hozzákeverem a paradicsompürét, rászórom a majoránnát. Közepes tűzön, időn ként kevergetve megpárolom,
  3. 3.
    Mikor már majdnem megpuhult, hozzáteszem a fokhagymát és a kelbimbót. Ha a levét elfőtte, néhány kanál forró vízzel pótolom. Készre párolom.
  4. 4.
    A ragu frissen főzött galuskával a legfinomabb, de rizskörettel is kitűnő, A galuska és a rizs főzőlevébe mindig szórok Vegetát.