Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Kelkáposzta lepény

  • 25.08.2010.
  • 4

Nézzünk most valami mást kelkáposztából: egy lepényt. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, ráadásul mivel lepényt formálok belőle a kelkáposztát közben összetöröm és így egy masszát kapok, amit ízlés szerint ízesíthetünk. Erre aztán már senki sem mondhatja, hogy nem szereti.

Összetevők

  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg puffasztott rizs
  • 5-6 ek. liszt
  • 4 tojás
  • 2 ek. Vegeta
  • 0,5 dl olaj
  • késhegynyi őrölt kömény
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A kelkáposztát jól megmosom és vékony laskára vágom. Vegetával meghintem és annyi vizet öntök rá, hogy szűken ellepje.
  2. 2.
    Néhány percig főzöm, ezután leszűröm és kihűtöm.
  3. 3.
    A kelkáposztához hozzáteszem a puffasztott rizst, a nyers, kissé felvert tojásokat, és néhány evőkanál kelkáposzta főzőlevet.
  4. 4.
    Annyi liszttel keverem össze, hogy puha, lágy masszát kapjak. 10 percnyi pihentetés után megkóstolom. Ha nem elég ízes, Vegetával és borssal tovább fűszerezem.
  5. 5.
    Serpenyőben felforrósítom az olajat, és 1-1 evőkanálnyi masszát beleteszek, A kanál domború felével kissé ellapítom, és közepes lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát zsemleszínűre sütöm.
  6. 6.
    Papírtörülközőre rakom, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Akár főételnek salátával, akár köret mellé “feltétnek” tálalható. Gyors és egyszerű ételek