Elkészítés
-
1.
A kelkáposztát jól megmosom és vékony laskára vágom. Vegetával meghintem és annyi vizet öntök rá, hogy szűken ellepje.
-
2.
Néhány percig főzöm, ezután leszűröm és kihűtöm.
-
3.
A kelkáposztához hozzáteszem a puffasztott rizst, a nyers, kissé felvert tojásokat, és néhány evőkanál kelkáposzta főzőlevet.
-
4.
Annyi liszttel keverem össze, hogy puha, lágy masszát kapjak. 10 percnyi pihentetés után megkóstolom. Ha nem elég ízes, Vegetával és borssal tovább fűszerezem.
-
5.
Serpenyőben felforrósítom az olajat, és 1-1 evőkanálnyi masszát beleteszek, A kanál domború felével kissé ellapítom, és közepes lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát zsemleszínűre sütöm.
-
6.
Papírtörülközőre rakom, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Akár főételnek salátával, akár köret mellé “feltétnek” tálalható. Gyors és egyszerű ételek