Elkészítés
-
1.
A puha (szobahőmérsékletű) vajat a finomra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával, a Vegetával valamint a borssal összekeverjük.
-
2.
Kb. 3 centi átmérőjű hengert formálunk belőle, amit fóliába csomagolunk és a mélyhűtőbe tesszük.
-
3.
A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk és úgy klopfoljuk ki, hogy nagy, vékony szeletek legyenek belőle. Enyhén megsózzuk, citromlével meglocsoljuk.
-
4.
A vajat a mélyhűtőből kivesszük, kicsomagoljuk, fölszeleteljük.
-
5.
A fűszervajat egyenletesen a mellfilékre rakjuk, összehajtjuk - ezt könnyebb folpack segítségével.
-
6.
A filéket először a lisztben, majd fölvert tojásban, végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
-
7.
Kb. ujjnyi megforrósított olajban, közepes lángon, többször megforgatva megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Tálalás
Forrón, roppanósra gőzölt zöldségekkel kínáljuk, de adhatunk hozzá más kedvünkre való köretet is.
Tanács
Nem nyílik ki sütés közben a hús, ha töltés után rövid időre hűtőbe tesszük.