Kolbászos korhelyleves

  • 26.08.2010.
  • 4

Igen egyszerű és finom étel, azok számára, akik a savanykás ízeket kedvelik. Ráadásul semmi különös hozzávaló nem kell hozzá, csupán káposzta, kolbász, hagyma stb. mégis igen tápláló finom és népszerű. Főzzük bátran otthon is gyakran, hiszen ezek a hozzávalók majdnem mindig megtalálhatóak egy konyhában.

Összetevők

  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 kis szál füstölt kolbász (kb. 20 dkg)
  • 3-4 dl savanyú káposztalé (vagy uborkalé)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. Vegeta
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A vöröshagymát megtisztítom és egészen apróra vágom. A kolbászt megmosom, bőrét lehúzom és karikákra vágom.
  2. 2.
    A vöröshagymát a forró olajon megfuttatom, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát és 1 evőkanál vizet.
  3. 3.
    Ezután a tűzre visszateszem, hozzáadom az apróra metélt savanyú káposztát, és fedő alatt néhány percig párolom. Felöntöm a káposztalével és annyi vízzel, hogy legalább 1 liter legyen.
  4. 4.
    Vegetával és borssal meghintem, majd 10 percnyi főzés után beleteszem a kolbászkarikákat. A liszttel simára kevert tejfölt beleöntöm és felforralom. Ha szükséges, az ízét csipetnyi cukorral “szelídítem”.