Elkészítés
-
1.
A megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk, és kiveregetjük. A zúzott fokhagymával megkenjük, egy szelet szalonnát ráfektetünk, feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
-
2.
A roládokat lábasban, forró olajon minden oldalukon hirtelen megsütjük, majd a paradicsomot és a Vegetát hozzáadjuk. Ha szükséges, egy kevés meleg vízzel pótolhatjuk az elfövő folyadékot.
-
3.
Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, a vége felé pedig hozzáadjuk a cukrot, a meggyet, a bort és a zsemlemorzsát.
-
4.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a petrezselymet.
Tálalás
Köretként főtt rizst vagy krokettet kínáljunk mellé.
Tanács
Ha ehhez az ételhez bélszínt használunk, az elkészítési idő lényegesen lerövidül. Bármilyen húst választunk, érdemes 1-2 nappal előtte kiklopfolni és beolajozni, majd lefedve a hűtőszekrényben tárolni.