Különleges paprikás csirke

  • 26.08.2010.
  • 4

Paprikás csirke nokedlivel/galuskával igazi nagy kedvenc és egyszerű, gyorsan el lehet készíteni, ha jön egy kis társaság hozzánk vendégségbe.

Összetevők

  • 1 csirke
  • 10 dkg császár szalonna (vagy bacon)
  • 4 húsos zöldpaprika
  • 4 kicsi kemény paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 púpozott ek. pirospaprika
  • 1 púpozott ek. Vegeta
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított csirkét kis darabokra vágom és megsózom. A császárszalonnát felaprítom, zsírját kisütöm (a pörcöt a zsírban hagyom) és a tisztított, finomra metélt vöröshagymát üvegesre pirítom rajta.
  2. 2.
    A csirkedarabokat a hagymás szalonnazsírra teszem és mindkét felükön átsütöm, majd a serpenyőből kiveszem és félreteszem. A visszamaradt zsírral összekeverem a pirospaprikát, hozzáöntöm a tejfölt és 1 dl tejszínt.
  3. 3.
    Meghintem Vegetával, és a húst a serpenyőbe visszatéve, fedő alatt félpuhára párolom. Ekkor hozzárakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát, majd készre főzöm, végül a feldarabolt paradicsommal átforralom.
  4. 4.
    Közben gyakran rázogatom az edényt, hogy le ne égjen. A megmaradt tejszínnel meglocsolom, és a lángot elzárom alatta. Vajas galuskával és kovászos uborkával a legfinomabb paprikás csirke, amit valaha is ettem!