Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Lazacos házi sajt

  • 25.08.2010.
  • 8

Egy kis lazacos ínyencség a lazac kedvelőinek: lazacos házisajt. Ez az étel leginkább előételnek kitűnő, melyet előtte formában dermesztettünk, hogy tálaláskor learassuk a sikert.

Összetevők

  • 1 l tej
  • 1 tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 2-3 tk. aprított lazachús
  • 1 tk. szódabikarbóna

Elkészítés

  1. 1.
    A tejbe belemorzsolom a túrót, és kis lángon addig főzöm, amíg a savó ki nem válik belőle. Hagyom kicsit hűlni.
  2. 2.
    Lábasban megolvasztom a vajat (de nem forralom), és beleütöm a tojást. A túrót leszűröm (az édesapám szerint a savó a legfinomabb az egészben, de én kiöntöm) és összekeverem a vajas tojással.
  3. 3.
    Beleteszem a szódabikarbónát, a leszűrt lazachúst és a Vegetát. Addig keverem, amíg a massza egyneművé nem áll össze (ez pár perc). Még forrón kivizezett formába teszem, és ha teljesen kihűlt, a hűtőszekrényben fél napig dermesztem.
  4. 4.
    Én karácsonykor a lazacos változatot kínálom előételnek, de hússal, gombával, pritaminnal (paprikakrémmel) is ízesíthető. A forma bármilyen alakú lehet, akár vendégváró finomságnak is jó, ha díszes.