Lecsó Frank módra

  • 26.08.2010.
  • 4

A nyár egyik slágere a lecsó, hiszen az év többi időszakában nincs a lecsóhoz elegendő rendelkezésre álló paradicsom paprika, legalábbis nem szezonálisan, így az ára elég magas. Ezért nyáron sose halasszuk el legalább egyszer, hogy lecsót készítsünk. Nézzük meg most a lecsót Frank módra!

Összetevők

  • 1 kg zöldpaprika (vegyesen sárga, zöld és piros paradicsompaprika)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 kisebb paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. Vegeta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott tk. piros fűszerpaprika
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A zöldpaprikát megmosom, lecsöpögtetem, kicsumázom és szeletekre vágom.
  2. 2.
    A megmosott paradicsomot negyedelem, a gombát tisztítás után felszeletelem, a vöröshagymát megtisztítom, felkarikázom.
  3. 3.
    A füstölt szalonnát felaprítom, zsírját kiolvasztom.
  4. 4.
    A szalonnazsíron megfonnyasztom a hagymakarikákat. Ezután ráteszem a gombaszeleteket, rászórom a Vegetát és a borsot, majd fedő alatt, saját levében puhára párolom.
  5. 5.
    Ha zsírjára visszasült, hozzáadom a zöldpaprikát, és ugyancsak fedő alatt, üvegesre párolom. Pár perc múlva a tűzről félrehúzom, és belekeverem a piros fűszerpaprikát.
  6. 6.
    A paradicsomszeleteket és a zúzott fokhagymát is hozzáadom, és az edényt befedem. Csak addig párolom tovább, míg a paradicsom üvegessé válik, de még nem esik össze.
  7. 7.
    Ekkor az edényt lehúzom a lángról, és belekeverem a tejfölt, de már nem forralom. Sós vízben főtt burgonyával és kovászos uborkával a legjobb.