Elkészítés
-
1.
A májat ereitől megtisztítom, és hosszúkás, vékony csíkokra vágom.
-
2.
Ráöntöm a tejet, és fél órán keresztül áztatom.
-
3.
Közben a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm.
-
4.
A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem, a hagymát felaprítom, a paradicsomot meghámozom és negyedelem.
-
5.
A szalonna zsírján megfonnyasztom a vöröshagymát.
-
6.
Ezután ráteszem a zúzott fokhagymát és a zöldpaprikát.
-
7.
Fedő alatt üvegesre párolom. Ekkor az edényt a tűzről félre húzom, és belekeverem a pirospaprikát meg a paradicsomot.
-
8.
A tűzre visszateszem, és fedő alatt további néhány percig párolom.
-
9.
Ha a lecsó zsírjára sült, rárakom a lecsöpögtetett májcsíkokat, és fedetlenül, kevergetés közben néhány percig pirítom.
-
10.
Rászórom a Vegetát, ráöntöm a tejfölt és összekeverem, végül egy pillanatig forralom. Galuskával vagy főtt burgonyával tálalom.