Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Lecsós szárnyasmáj

  • 25.08.2010.
  • 4

A nyár egyik slágere a lecsó, de ettünk-e már lecsós szárnyasmájat?

Összetevők

  • 50 dkg szárnyasmáj (pecsenyelibamáj, pulykamáj vagy csirkemáj)
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A májat ereitől megtisztítom, és hosszúkás, vékony csíkokra vágom.
  2. 2.
    Ráöntöm a tejet, és fél órán keresztül áztatom.
  3. 3.
    Közben a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm.
  4. 4.
    A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem, a hagymát felaprítom, a paradicsomot meghámozom és negyedelem.
  5. 5.
    A szalonna zsírján megfonnyasztom a vöröshagymát.
  6. 6.
    Ezután ráteszem a zúzott fokhagymát és a zöldpaprikát.
  7. 7.
    Fedő alatt üvegesre párolom. Ekkor az edényt a tűzről félre húzom, és belekeverem a pirospaprikát meg a paradicsomot.
  8. 8.
    A tűzre visszateszem, és fedő alatt további néhány percig párolom.
  9. 9.
    Ha a lecsó zsírjára sült, rárakom a lecsöpögtetett májcsíkokat, és fedetlenül, kevergetés közben néhány percig pirítom.
  10. 10.
    Rászórom a Vegetát, ráöntöm a tejfölt és összekeverem, végül egy pillanatig forralom. Galuskával vagy főtt burgonyával tálalom.