Elkészítés
-
1.
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és héjastól felkockázzuk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
-
2.
A paradicsom héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát feldaraboljuk. A fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, vagy fokhagymanyomón átpréseljük, és felforrósított olívaolajon rövid ideig kevergetve megpirítjuk. A közben kiengedett levétől jól lecsöpögtetett padlizsánt rádobjuk, és kb. 5 percig pároljuk. A paradicsomot, az aprított bazsalikomlevelet és petrezselymet, a borsot és a Vegetát belekeverjük, majd 15 percig pároljuk.
-
3.
A tésztát lobogva forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a padlizsános mártásba beleforgatjuk és jól átforrósítjuk.
Tálalás
A makarónit jó forrón, reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Tanács
Ha pikánsabb mártást szeretnénk, a főzésnél adjunk hozzá csípős paprikát, vagy pár csepp tabasco szószt.
Kis titok
Ha szeretnénk lerövidíteni az elkészítési időt, akkor a padlizsán levét, amit a sózás hatására kienged, alaposan itassuk fel róla.