Elkészítés
-
1.
A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd egyenként a tojássárgáját is beledolgozzuk. A darált mákot, az apróra vágott kandírozott citromhéjat és a darált mandulát.
-
2.
A végén a keményre felvert 6 tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
-
3.
A tortaformát a vajjal kikenjük, a zsemlemorzsával meghintjük és 150-160 ºC-on 1 órán át sütjük.
-
4.
A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, edénybe szórjuk, majd vízgőz fölött kevergetve felolvasztjuk.
-
5.
A tejszínt felforraljuk, majd a felolvasztott csokoládéhoz csorgatjuk.
-
6.
A gőzfürdőről levesszük, és habverővel addig keverjük, amíg sima masszát kapunk.
-
7.
A kisült tortát lapjában félbevágjuk, a lekvárral megkenjük, és a csokoládémázzal kívülről mindenütt bevonjuk.
Tálalás
A tortát hagyjuk jól kihűlni. Tálalás előtt fehércsokoládé-reszelékkel díszíthetjük.
Tanács
A tortát tejszínhab rózsákkal is díszíthetjük.