Malacpörkölt

  • 26.08.2010.
  • 4

Mi magyarok híresek vagyunk a pörköltjeinkről, legyen szó marhapörkölt, disznópörkölt vagy pincepörköltről. Szeretjük elkészíteni is meg elfogyasztani is. Készítsünk most el egy malacpörköltet!

Összetevők

  • 70 dkg bőrös (zsír nélküli) malaclapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 cikk zeller
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. Vegeta
  • néhány szem köménymag

Elkészítés

  1. 1.
    A húst megmosom, papírtörlővel leszárítom, és bőrével együtt kis kockákra vágom.
  2. 2.
    A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom. A zellert tisztítás után lereszelem. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.
  3. 3.
    Az olajat felforrósítom, és a hagymát üvegesre fonnyasztom rajta. Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, majd 2 evőkanálnyi vizet öntök rá, és jól összekeverem.
  4. 4.
    Visszateszem a tűzre. Ezután adom hozzá a húskockákat. Néhány percig pirítom, vagyis addig, amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Ráöntök egy pohár vizet, hozzáteszem a zöldpaprikát és a zellert (vagy a lecsót).
  5. 5.
    A Vegetával és a köménymaggal meghintem, majd befedem. Kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Végül a paradicsomot is hozzáadom.
  6. 6.
    Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, egy-egy evőkanál forró vízzel pótolom. Jó sűrű szaftja lesz. Tarhonya és savanyúság vagy friss saláta illik hozzá.