Marharolád mustármártásban

  • 25.08.2010.
  • 4

Marharolád, igen jól hangzik hát még mustármártásban. Lepjük meg vele családunkat!

Összetevők

  • 4 szelet marhafelsál
  • 40 dkg vegyes leveszöldség
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. csípős mustár
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 tk. szardellapaszta
  • Vegeta

Elkészítés

  1. 1.
    A felsálszeleteket vékonyra kiverem, és megkenem a szardellapasztával kevert mustárral. Megszórom kevés Vegetával és összetekerem, hústűvel összefogom vagy cérnával átkötöm.
  2. 2.
    A zöldségeket megtisztítom, karikára vágom. A tejfölben simára keverem a lisztet.
  3. 3.
    A forró olajon megpirítom a zöldséget, majd ráteszem a húst, és felöntöm 2 dl vízzel. Beleszórom a Vegetát, és fedő alatt puhára párolom. (Legtöbbször kuktában készítem, mert úgy csak a fele idő szükséges.)
  4. 4.
    Mikor puha, a húst kiszedem, félreteszem, a levét áttöröm. A lisztes tejföllel összekeverem, és kis lángon felforralom. Ezután a húst visszateszem, és jól összeforralom.
  5. 5.
    Tálalás előtt felszeletelem, és a mártást aláöntöm vagy külön csészében mellé tálalom. A legfinomabb burgonyakrokettel vagy spagettival.