Mézes-mustáros csirke

  • 25.08.2010.
  • 4

Az édesszájúak és az ínyencek kedvenc csirkéje, de kit ne venne le a lábáról egy ízleteses mézes csirke, legyen szó egy karácsonyi vacsoráról vagy egy egyszerű hétköznapi alkalomból elkészítve.

Összetevők

  • 1 nagy csirke
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. mustár
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott, szárazra törölt csirkét (combjait és a szárnyait a hátán összekötöm) Vegetával, őrölt borssal és paprikával kívül-belül jól bedörzsölöm.
  2. 2.
    10 percig pihentetem, ezután hideg vízzel kiöblített tepsibe helyezem. A mustárt összekeverem a mézzel és a vágott petrezselyemzölddel.
  3. 3.
    A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom, és a csirkét közepes lángon 50 percig sütöm. (Sütés közben kevés Vegetával ízesített forró lével locsolgatom.)
  4. 4.
    Ezután a mézes mustárt rákenem a bőrére és további 15 percig sütöm. 10 percnyi pihentetés után négy darabra vágom, és petrezselymes burgonyával, salátával tálalom.