Elkészítés
-
1.
A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, a répát megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk. Mindkettőt megmossuk, és feldaraboljuk.
-
2.
Lábasban, forró olajon a kétféle hagymát kevergetve megfuttatjuk, a kakukkfüvet, a majoránnát és a Vegetát beleszórjuk. Egy liternyi vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük.
-
3.
Kissé hűlni hagyjuk, majd a zöldséget levével együtt a lábasban hagyva botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés forró vízzel hígíthatjuk.
-
4.
A tűzre visszatesszük, megvárjuk, amíg újra forró lesz. Ekkor a mézet és a szerecsendiót hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és forrásig melegítjük. Ne forraljuk!
Tálalás
A forró levest tányérokba merjük, és egy evőkanál hideg joghurtot a tetejére csorgatunk.
Tanács
A méz mennyiségét a saját ízlésünkhöz igazítsuk, így a leves minden alkalommal változatosabb lehet.