Mogyorós csirkecomb

  • 25.08.2010.
  • 4

Rántott combot készíthetünk egy kis turpissággal és ötletességgel máshogyan is. Nézzük meg hogyan!

Összetevők

  • 4 csirkecomb
  • 10 dkg darált földimogyoró (vagy sós mogyoró)
  • 2 ek. liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkecombokat a forgóknál kettévágom és Vegetával meghintem. A tojást habosra verem, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezem.
  2. 2.
    A húsdarabokat először lisztbe mártom, majd a fűszerezett tojásban megforgatom, és a darált mogyoróban meghempergetem.
  3. 3.
    Bő, forró olajban, de takaréklángon szép pirosra megsütöm, ezután a felesleges olaját leitatom, és hagyom kihűlni.
  4. 4.
    Nemcsak mogyoróval, hanem mandulával vagy dióval is készíthető, rendkívül finom.