Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Mustáros sertéstarja

  • 25.08.2010.
  • 4

Használjunk kevesebb sót. Só helyett majdnem mindig adhatunk Vegetát is, akkor azonban a megszokottnál többet adjunk belőle, ezzel az étel még ízletesebb lesz.

Összetevők

  • 4 nagy szelet kicsontozott sertéstarja
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 csapott ek. mustár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Vegeta

Elkészítés

  1. 1.
    A kiveregetett hússzeleteket Vegetával megszórom. A fokhagymát tisztítás után megsózom.
  2. 2.
    Forró olajban megfuttatom, majd a húst ráteszem és mindkét oldalát fehéredésig sütöm.
  3. 3.
    Az átsütött hússzeleteket mélyebb tepsibe helyezem, ráöntöm a fokhagymás olajat és még 1, 5 dl vizet. Minden szelet húsra egy-egy evőkanál mustárt kenek, majd Vegetával ízesített tejföllel meglocsolom, végül a reszelt sajttal behintem.
  4. 4.
    A tepsit alufóliával befedem és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Körülbelül 30 percig sütöm, ezután a fóliát leszedem a tetejéről.
  5. 5.
    Addig pirítom, amíg szép pirosra nem sül. Kukoricás rizzsel tálalom, amelyet Vegetával ízesítek.