Elkészítés
-
1.
A megtisztított bőrös csülköt akkora kockákra vágom, mint amekkorára pörkölthöz vágnám. A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom.
-
2.
A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom a hagymát. A csülökhúst rádobom, és kevergetés közben jól lepirítom. Ráhintem a lisztet, tovább pirítom egy-két percig, majd ráöntöm a mustot.
-
3.
Rászórom a fűszereket meg az összezúzott fokhagymát, és ráöntöm az ecetet. Gyakori kevergetés közben felforralom, és a tűzről lehúzva, kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba öntöm.
-
4.
Az edényt szorosan, légmentesen befedem. Előmelegített, forró sütőben legalább 70 percig erős lángon párolom. Ha a párolási idő letelt, a fedőt leveszem, és a levét felére elpárologtatom. Sűrű, ízes mártás maradjon
alatta! Burgonyafánkkal, zsemlegombóccal vagy spagettivel tálalom.