Mustos birkapecsenye

  • 25.08.2010.
  • 4

A birka igen népszerű főleg a szomszédos déli országaink konyháiban. Amellett, hogy egészséges, mesterien tudják elkészíteni a birkát. Nézzünk most erre egy receptet.

Összetevők

  • 70 dkg birkacomb
  • 0,5 l frissen préselt must (vagy szőlőlé)
  • 3 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A kicsontozott birkacombot Vegetával behintem. A zöldségeket megtisztítom és a hagymávalegyütt finomra aprítom.
  2. 2.
    A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.
  3. 3.
    A hús mindkét oldalát lepirítom a forró olajon, ezután kiszedem az edényből. Helyére teszem a zöldségeket és a zöldpaprikát, egy-két percig tovább pirítom, majd rárakom az elősütött húst.
  4. 4.
    Ráöntöm a mustot, Vegetával ízesítem, és fedő alatt puhára párolom. Amikor már majdnem elkészült, hozzáteszem a paradicsomot. Még 10 percig főzöm.
  5. 5.
    Ezután a húst kiszedem a serpenyőből, és a visszamaradt zöldséget villával péppé töröm. Az így kapott mártást tálaláskor a felszeletelt hús köré öntöm.