Nyárias csirkesaláta

  • 21.05.2015.
  • Közepes
  • 4
  • 30 min

Élvezze a nyarat ezzel a színes, üdítően friss, könnyű salátával, melyben a fokhagymás pácban érlelt és sütött csirke ízét a paprika, kukorica és koktélparadicsom teszi teljessé.

Összetevők

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag (20 gramm) Vegeta fokhagymás pác
  • 10 dkg laskagomba vagy csiperkegomba
  • 4 kisebb, édes, piros húsú paprika
  • 1 kisebb fej saláta (lehet készen kapható salátakeverék is)
  • 15 dkg dkg konzerv vagy fagyasztott kukorica
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkemellfilét kissé lapjában 4 szeletre vágjuk. A fokhagymás páccal körös-körül alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
  2. 2.
    Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a mellszeleteket rárakjuk. Oldalanként 2-3 percig sütjük, közben mellérakjuk egészben a gombát is.
  3. 3.
    A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre vágjuk. Az így előkészített zöldségeket egy tálba rakjuk.
  4. 4.
    Az olívaolajat az ecettel, a petrezselyemmel, enyhén sózva, borsozva jól összekeverjük. A salátára öntjük, összeforgatjuk, négy tányéron elosztjuk.
  5. 5.
    A még meleg csirkét és gombát vékony szeletekre vágjuk, így szórjuk a salátára és azonnal tálaljuk.

Tanács

A sovány csirkemell amellett, hogy fantasztikusan finom, nagyszerű forrása a fehérjének, ami a zöldségek vitaminjaival kiegészítve tökéletesen könnyű, egészséges fogást eredményez.