Elkészítés
-
1.
A csirkemellfilét kissé lapjában 4 szeletre vágjuk. A fokhagymás páccal körös-körül alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
-
2.
Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a mellszeleteket rárakjuk. Oldalanként 2-3 percig sütjük, közben mellérakjuk egészben a gombát is.
-
3.
A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre vágjuk. Az így előkészített zöldségeket egy tálba rakjuk.
-
4.
Az olívaolajat az ecettel, a petrezselyemmel, enyhén sózva, borsozva jól összekeverjük. A salátára öntjük, összeforgatjuk, négy tányéron elosztjuk.
-
5.
A még meleg csirkét és gombát vékony szeletekre vágjuk, így szórjuk a salátára és azonnal tálaljuk.
Tanács
A sovány csirkemell amellett, hogy fantasztikusan finom, nagyszerű forrása a fehérjének, ami a zöldségek vitaminjaival kiegészítve tökéletesen könnyű, egészséges fogást eredményez.