Nyúlragu spárgával

  • 25.08.2010.
  • 4

A spárga igen kedvelt a nyugati országokban. Rengeteg vitamint tartalmaz, tehát egészséges, ráadásul aki ráérez az ízére az ízletesnek is találja. Nyúlraguval pedig egy igen finom ebédet alkot.

Összetevők

  • 1,5 kg nyúl (házi- vagy vadnyúl)
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 20 dkg spárga
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 babérlevél
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A húst kicsontozom és feldarabolom, a zöldséget megtisztítom és felkarikázom. A gombát felszeletelem, a spárgát két centis darabokra vágom.
  2. 2.
    A tejfölt három evőkanál vízzel és a liszttel simára keverem. A petrezselyemzöldet finomra aprítom.
  3. 3.
    A forró vajon megforgatom a húsdarabokat, ezután a spárga kivételével hozzáadom az összes zöldséget. Borssal, babérlevéllel, petrezselyemzölddel, citromlével és Vegetával fűszerezem.
  4. 4.
    Három dl vizet öntök rá, és puhára párolom. A lisztes tejfölt beleöntöm és kis lángon jól összeforralom.
  5. 5.
    Csak ekkor teszem hozzá a spárgát. Ha szükséges, utána ízesítem. Zsemlegombóccal vagy makarónival tálalom.