Őzpörkölt – másképpen

  • 25.08.2010.
  • 4

A vadhús igen ízletes és egészséges, egy kicsit ugyan több időt, odafigyelést igényel míg a hús megpuhul, de az eredmény magáért beszél.

Összetevők

  • 80 dkg csontos őzhús (vagy marha- illetve birkahús)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 2 tk. mustár
  • 1 tk. piros fűszerpaprika
  • 10 szem boróka bogyó

Elkészítés

  1. 1.
    A húst kis kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítom. A borókabogyót kissé összetöröm.
  2. 2.
    A forró olajon kevergetés közben üvegesre pirítom a hagymát, majd ráteszem a húskockákat, és addig pirítom tovább, amíg a hús megfehéredik. ízlés szerint mustárral ízesítem.
  3. 3.
    Tört borókabogyót hintek rá, és azonnal befedem. (Egy csepp vizet sem öntök hozzá!). Amikor a hús a saját levét kiadta és felforrt, rászórom az őrölt pirospaprikát, és Vegetával fűszerezem. Fedő alatt puhára párolom.
  4. 4.
    Csak ekkor öntöm rá a vörösbort, de ezzel már nem főzöm, éppen csak egy pillanatig forralom. Sós vízben főtt burgonya a hozzáillő köret.