Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing
Beállítások

Palacsinta eperrel és zöldborssal

  • 22.02.2005.
  • Könnyű
  • 30 min

A lédús epret már sokan foglalták romantikus költeményekbe. Ez az ínyenc desszert a piros eper és a zöldbors keverékének köszönhetően sokaknak meglepetést fog okozni az ízével, és a látványával is. Lesz olyan is, aki művészi ihletet kap tőle.

Összetevők

  • 8 kisebb palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg eper
  • 1 ek. friss zöldbors (vagy szárított)
  • 0,5 dl eperszörp (vagy 3 ek. eperlekvár)
  • 3 ek. erős konyak
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg tejszínhab

Elkészítés

  1. 1.
    Az epret megmossuk, lecsumázzuk, a szemek nagyságától függően negyedekre vagy félbe vágjuk, majd serpenyőbe szórjuk. A zöldborsot rászórjuk, az eperlevet vagy lekvárt rálocsoljuk, majd lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük.
  2. 2.
    Leöntjük meggyújtott konyakkal, összekeverjük, és a palacsintákat megtöltjük vele.

Tálalás

A palacsintát tányérra tesszük, tejszínhabbal díszítjük, és pirított mandula szeletekkel megszórhatjuk. Nem csak desszertként, de fűszeres sültek mellé szokatlan, ám kitűnő köretként is finom!

Tanács

Ha szárított zöldborsot használunk, felhasználás előtt vízsugár alatt jól mossuk meg.

Energia és tápértékei

Az energia és a tápérték értékek egy adagra értendők (pl. 1 főre), édességek esetén 100g-ra.

Tápanyag Mértékegység Mennyiség RDA (%) Férfi RDA (%)
Energia kcal / kJ 93 / 389 - -
Zsír g 2,27 - -
Szénhidrát g 14,33 - -
élelmi rost g 1,68 - -
Fehérje g 1,72 - -
g 0,23 0 0
A vitamin μg 57,53 1 1
D vitamin μg 5,93 3 3
C vitamin mg 33,66 45 37
Niacin mg 0,82 6 4
Kálium mg 126,51 3 3
Kalcium mg 54,81 5 5
Foszfor mg 45,23 6 6

* RDA= Javasolt napi beviteli érték:, egy átlagos nőnek az energia INBÉ-je 2000 kcal és 2900 egy átlagos férfié, a 25-50 év kor közt. ( forrás: DRI reports - Macronutrients, Elements, Vitamins, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)