Elkészítés
-
1.
A lisztet, a pirospaprikát, a Vegetát és a törött borsot kis tálkában összekeverem, a megmosott zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem, a megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágom, a szalonnát apróra vágom.
-
2.
A gombát megmosom, és homokos tönkjét úgy vágom le, mintha ceruzát hegyeznék. A gombákat félbevágom (ha nagyok, negyedekbe), és egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Megfelelő méretű tepsit vagy tűzálló tálat kikenek és morzsával behintem.
-
3.
A “bundázott” gombát a tepsiben egymás mellé rakom. A tetejére egyenletesen rászórom a zöldpaprika-, hagyma- és paradicsomszeleteket, majd az olajjal és a megmaradt paprikás liszttel összekevert tejföllel lelocsolom.
-
4.
Ráhintem az apróra vágott füstölt szalonnát, és a tepsit alufóliával befedem. Az ételt az előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon párolom. Ezután a fóliát leveszem, és további 10-15 percig pirítom, amíg a szalonnából ropogós pörc nem válik. Párolt rizzsel vagy sült burgonyával kínálom.