Paprikás újburgonya – másképpen

  • 25.08.2010.
  • 4

Mindig örülünk, amikor itt az első újburgonya. Sokféleképpen el lehet készíteni, az is biztos, hogy mindféleképpen ízletes. Azért mégis, ha fokozni szeretnénk az ízhatást, nézzük meg egy kis szalonnapörccel!

Összetevők

  • 1 kg újburgonya
  • 2 dl tejföl
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 2 zöldpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 púpozott ek. Vegeta
  • 1 ek. piros fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    Az újburgonyát meghámozom és negyedekbe vágom. (Ha sikerült apró újkrumplit vásárolnom, egészben hagyom.)
  2. 2.
    A füstölt szalonnát apróra metélem, zsírját kiolvasztom, majd leszűröm, a pörcöt félreteszem. A zöldpaprikát felszeletelem, a hagymát finomra vágom.
  3. 3.
    A visszamaradt zsíron megfonnyasztom a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát. Ezután a tűzről lehúzom az edényt, belekeverem a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, a Vegetát és a törött borsot.
  4. 4.
    A burgonyát tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe terítem, rálocsolom a hagymás szalonnazsírt és a tejfölt. Az edényt befedem, és az előmelegített, forró sütőbe tolom.
  5. 5.
    Kb. 35-40 percnyi párolás után a fedőt leveszem, és az étel tetejét szép pirosra sütöm. Tálaláskor ráhintem a szalonnapörcöt.