Elkészítés
-
1.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és lábasban, forró olajon kevergetve megpirítjuk. A passzírozott paradicsomot hozzáöntjük, a Vegetát, a zellert, a csípős paprikát beleszórjuk, és kb. 10 percig főzzük.
-
2.
A leszűrt, hideg vízzel leöblített csemegekukorica felét botmixerrel pépesítjük. A kukorica szemes felét és a pépesített felét a leveshez adjuk, és még 5 percig főzzük.
-
3.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Tálalás
A levest mélyebb tányérokba merjük. A közepére kiskanálnyi tejszínhabot teszünk, és pirított kenyérkockákkal körbeszórjuk.
Tanács
Az erősebb aroma érdekében a pepperonit pároljuk meg a felaprított hagymával együtt, és díszítsük a levest a tejszínhab mellett felkarikázott, friss zöldpaprikával.
Kis titok
Az alapanyagok különleges párosítása, és a rövid elkészítési idő teszik ezt a leves kifejezetten kedveltté.