Elkészítés
-
1.
A szalonnát félcentis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. Az olajat egy fazékban kissé megforrósítjuk, az előzőeket beleszórjuk és kevergetve megpirítjuk. Közben a répát kukorica nagyságú kockákra, a szárzellert körömnyi darabokra vágjuk.
-
2.
A szalonnás hagymára 1 deci vizet öntünk, a répát és a zellert hozzáadjuk. Kis lángon 15 percig főzzük, közben ha kell, egy kevés vizet öntünk alá.
-
3.
A kukoricát hozzáadjuk, a Vegetával ízesítjük, a Cayenne borssal fűszerezzük és ráöntünk 1 liter forró vizet.
-
4.
Fölforraljuk, a sűrített paradicsommal ízesítjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a paradicsomos kukoricaleveshez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve kissé besűrűsödik.
Tálalás
A leves tetejét apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Kis titok
Cayenne bors helyett szárított csilipaprikát vagy cseresznyepaprikát is morzsolhatunk bele.