Elkészítés
-
1.
Mély tálban a lisztet a sütőporral és a curry porral összekeverjük.
-
2.
A vajat, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a mustárral elkevert tejet, a fél teáskanálnyi sót és az őrölt chili paprikát belekeverjük.
-
3.
A tésztát jól kidolgozzuk, cipót formázunk belőle és 1 órára a hűtőbe tesszük.
-
4.
A tésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, a felvert tojással megkenjük, és a felszeletelt földimogyoróval megszórjuk.
-
5.
A tésztából pogácsákat szúrunk ki vagy rudakat vágunk. Megolajozott sütőlemezre rakosgatjuk, és 170 ºC-on 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Tálalás
Különféle melegen is hidegen is finom, mártogatósként vagy a magában is kínálhatjuk.
Tanács
A curry és a chili paprika mértékét igazítsuk a saját ízlésünkhöz.