Elkészítés
-
1.
Az átszitált liszthez a vajat, a pástétomot, egy kevés sót, borsot és a jól leszűrt tehéntúrót hozzákeverjük.
-
2.
Puha tésztává gyúrjuk, és hűvös helyen két óráig állni hagyjuk.
-
3.
Belisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtjuk.
-
4.
Különféle kiszúrókkal kis hasékat szaggatunk belőle, majd kivajazott, belisztezett sütőlemezre vagy tepsibe sorakoztatjuk. A felvert tojással megkenjük, és a többféle maggal, fűszerrel meghintjük.
-
5.
200-220 ºC-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Tálalás
Savanyúsággal és olívabogyóval melegen vagy hidegen tálaljuk.
Tanács
A tészta megformálásához különböző méretű kiszúrókat is használhatunk.