Elkészítés
-
1.
A fűszerkeveréket 1 deci langyos vízzel összekeverjük, és néhány percig állni hagyjuk.
-
2.
A húst tálba tesszük, a lereszelt vagy nagyon apróra vágott savanyú uborkát, a ketchupot, a felaprított petrezselymet, az ásványvizet, a Vegetát, a fasír-fűszerkeveréket hozzáadjuk, és az ásványvizet beleöntve jól összedolgozzuk.
-
3.
Olajjal megkent alufólia lap segítségével feltekerve vastagabb rudat formázunk belőle. Tepsibe helyezzük, és a tetejét a félig felvert tojásfehérjével megkenjük.
-
4.
A 180-200 ºC-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 1 óra alatt megsütjük. Közben az egybesült fasírtot a tojásfehérjével időnként megkenegetjük.
-
5.
A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
Tálalás
Hozzáillő salátával (pl. hagymás burgonyasalátával) és paradicsom-, kapor- vagy gombamártással adjuk asztalra. A fasírtot hidegen is tálalhatjuk Ajvárral vagy ketchuppal, de mustárral és friss fehér kenyérrel is nagyon finom.
Tanács
Még finomabb lesz a fasírtunk, ha sütés előtt legalább fél órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kis titok
Sütés közben a húst azért kenjük meg tojásfehérjével, hogy szaftosabb maradjon, és ne repedezzen ki.