Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Pulykasült áfonyás mártással

  • 25.08.2010.
  • 4

Dobjuk fel a pulykát egy kicsit. Ezúttal nézzünk egy kis gyümölcsmártásos pulykahúst, de nem akármilyen gyümölccsel, hanem áfonyával…

Összetevők

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 2 dkg margarin
  • 1,5 dl csirkehúslé (leveskockából is jó)
  • 4 ek. áfonyalekvár
  • 1 narancs
  • 1 ek. Vegeta
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. 1.
    A pulykamellfilé-szeletek mindkét oldalát Vegetával behintem. A narancsot forró vízben megmosom, sárga héjából egy keveset lereszelek, majd meghámozom és a levét kipréselem.
  2. 2.
    A húsléhez keverem az áfonyalekvárt, a narancs levét és a reszelt héjat, majd ízlés szerint borssal, Vegetával fűszerezem.
  3. 3.
    A forró margarinon a hússzeletek mindkét oldalát két-két percig sütöm. A gyümölcsös mártást ráöntöm a húsra és öt percig párolom.