Elkészítés
-
1.
A pulykamellet megmossuk, konyhai papírtörlővel a vizet alaposan leitatjuk róla. A húst vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát és gombát felaprítjuk, a megmosott petrezselymet finomra vágjuk. A mandarint meghámozzuk, fehér belső héjának maradványait eltávolítjuk, a gyümölcsöt pedig gerezdekre szedjük.
-
2.
Egy közepes vagy nagyobb serpenyőben a vajat felforrósítjuk. A hagymát rádobjuk, kevergetve üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadjuk. A petrezselymet és húscsíkokat is belekeverjük. Kissé megsózzuk, (ettől a gomba levet ereszt) és a curry-vel meg a Vegetával meghintjük. Ha egyet forr, a tejszínt belecsorgatjuk.
-
3.
Ha a hús puha, a mandaringerezdeket belekeverjük. A tűzhelyt kislángra vesszük, a fehérbort ráöntjük, megkeverjük és a lángot elzárjuk alatta.
Tálalás
A pulykatokányhoz köretnek párolt rizst vagy mazsolás rizst kínáljunk.
Tanács
Ha a vékonyra felcsíkozott pulykamellet egyszeri főzéshez elegendő adagokban a mélyhűtőben tartjuk, bármikor gyorsan elkészíthetjük ezt a könnyű finomságot, akár váratlan vendégek érkezése sem okoz meglepetést.