Elkészítés
-
1.
A felforrósított olajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát, majd az összevágott petrezselymet is beleszórom. A darált húst hozzáadom, és borssal, Vegetával, majoránnával fűszerezem.
-
2.
Egy-két percig kevergetve pirítom, majd belerakom a felvagdalt paradicsomot, és 2 dl vízzel felengedem. Fedő alatt addig párolom, amíg a levét elfövi.
-
3.
Közben a rizst térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben megpárolom. A húsos masszához 2 dl tejfölt hozzákeverek.
-
4.
Tűzálló tálat kikenek olajjal. Egy réteg káposztát szétterítek, erre egyenletesen rákenek a rizses húsból, majd a rétegezést addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók.
-
5.
A tetejére káposzta kerüljön! A megmaradt tejfölt Vegetával ízesítem és az étel tetejére kenem. Befedem, és az előmelegített, forró sütőben legalább 30 percig párolom, végül a fedőt leveszem, és a tetejét kissé megpirítom.