Rántott csirke – másképpen

  • 25.08.2010.
  • 4

Hogy mitől más ez a rántott csirke? A receptben megtaláljuk rá a választ, de annyit elárulhatunk, hogy a pácolástól.

Összetevők

  • 2 kicsontozott és bőr nélküli csirkemell
  • 2 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 ek. Vegeta
  • A sütéshez:
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkemelleket lapjában szeletekre vágom. Vegetás tejet öntök rá, befedem, és fél napig a hűtőszekrényben érlelem.
  2. 2.
    A hús sütése előtt leöntöm a tejet. A nedves húsdarabokat lisztbe forgatom, a Vegetával ízesített felvert tojásba mártom és zsemlemorzsában meghempergetem.
  3. 3.
    Bő, forró olajba teszem, és az egyik oldalát fedő alatt megsütöm. Megfordítom, és a másik oldalát már fedő nélkül sütöm készre. Hidegen is nagyon jó, különösen uborkasalátával.