Elkészítés
-
1.
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük.
-
2.
A megmosott csirkét feldaraboljuk, mély tálba rakjuk, és a páclevet rálocsoljuk. Jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje, és alufóliával lefedve kb. 2 órán át hűtőszekrényben érleljük. Érdemes a húst időnkét megforgatni. Szükség szerint a felesleges páclét leszűrjük, a csirkehúst kissé megsózhatjuk.
-
3.
A felvert tojást a liszttel simára keverjük, a húsdarabokat belemártjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Tálalás
A fűszeres rántott csirkét citromkarikákkal díszítve, zöldsalátával kínáljuk.
Tanács
A fűszereket és a mennyiségüket saját ízlésünkhöz igazíthatjuk.
Kis titok
Ahhoz, hogy a hús megfelelően átsüljön, ügyeljünk az olaj hőmérsékletére. Ha túl forró, kívül megéghet, belül nyers marad, ha nem elég meleg, a bundája magába szívhatja az olajat.