Részeges ponty

  • 25.08.2010.
  • 4

Mitől részeges a részeges ponty? Talán ilyen fajta? Nem, fajtáját tekintve lehet tükörponty vagy őshonos nyurgaponty. Részegesnek a fehérbor hozzáadása miatt nevezzük, azonban nem kell félni, a bor sütés-főzés során elpárolog, hátrahagyva az ízletes és puha halhúst.

Összetevők

  • 80 dkg pontyszelet (jó, ha filézett)
  • 3 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg főzőmargarin
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. Vegeta
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított hagymát kockákra vágom. A halszeleteket Vegetával meghintem, lisztbe forgatom.
  2. 2.
    A bort simára keverem a tejföllel, és ízlés szerint Vegetával, borssal ízesítem.
  3. 3.
    A margarint megforrósítom, ráteszem a hagymát és üvegesre pirítom, majd a lisztes halszeletek mindkét oldalát gyorsan átsütöm rajta.
  4. 4.
    Az ízesített tejfölt ráöntöm, és kis lángon, néhány percig, fedő alatt párolom. Nem szabad keverni, mert a halhús szétesik!