Elkészítés
-
1.
Vegetás vízben megfőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, majd 1 evőkanál olajjal összekeverem és melegen tartom.
-
2.
A paradicsomot forrásban lévő, sós vízbe dobom, meghámozom, kockákra vágom és szűrőben lecsöpögtetem.
-
3.
A paprika húsát vékonyka hasábokra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom. A ringlit feldarabolom.
-
4.
Lassú tűzön negyed órán át befedve párolom a hagymát, közben nagyon kevés vízzel megöntözöm, hogy le ne égjen.
-
5.
A ringlidarabkákat (olajával együtt), a paprikahasábokat és a paradicsomdarabkákat hozzáteszem, Vegetával meghintem, és kevergetve 5 percig főzöm.
-
6.
A mártásba keverem a főtt tésztát és kissé összeforrósítva tálalom.