Ringlis makaróni

  • 25.08.2010.
  • 4

A ringli – más néven ajókagyűrű – nem más mint a szardella gyűrű formába tekerve legtöbbször középen egy kapribogyó szemmel. Ha megkívántuk de nem tudjuk hogyan készítsük el, íme egy makarónis recept.

Összetevők

  • 30 dkg makaróni
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek. olaj
  • 1 doboz ringli
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. majoránna

Elkészítés

  1. 1.
    Vegetás vízben megfőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, majd 1 evőkanál olajjal összekeverem és melegen tartom.
  2. 2.
    A paradicsomot forrásban lévő, sós vízbe dobom, meghámozom, kockákra vágom és szűrőben lecsöpögtetem.
  3. 3.
    A paprika húsát vékonyka hasábokra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom. A ringlit feldarabolom.
  4. 4.
    Lassú tűzön negyed órán át befedve párolom a hagymát, közben nagyon kevés vízzel megöntözöm, hogy le ne égjen.
  5. 5.
    A ringlidarabkákat (olajával együtt), a paprikahasábokat és a paradicsomdarabkákat hozzáteszem, Vegetával meghintem, és kevergetve 5 percig főzöm.
  6. 6.
    A mártásba keverem a főtt tésztát és kissé összeforrósítva tálalom.