Rizs vitamingombóc

  • 25.08.2010.
  • 4

A rizst leginkább köretként ismerjük, valamint desszertekbe használjuk még. Mi az ami, egyszerű, gyors és vitaminban gazdag? Hát a rizs vitamingombóc. Próbáljuk ki a rizst így is.

Összetevők

  • 2 bögre rizs
  • 25 dkg fagyasztott mexikói zöldség
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A zöldséget (levéveI együtt) összekeverem a rizzsel és a tojással. (Ha híg és nem formázható, egy-két evőkanál zsemlemorzsát is keverek hozzá.)
  2. 2.
    Nedves kézzel nagy diónyi gombócokat gömbölyítek belőle, és lisztbe, Vegetával ízesített tojásba, valamint zsemlemorzsába hempergetem.
  3. 3.
    Forró olajban megsütöm, lecsöpögtetem, és hideg majonézes vagy joghurtos mártással tálalom.