Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Rizs vitamingombóc

  • 25.08.2010.
  • 4

A rizst leginkább köretként ismerjük, valamint desszertekbe használjuk még. Mi az ami, egyszerű, gyors és vitaminban gazdag? Hát a rizs vitamingombóc. Próbáljuk ki a rizst így is.

Összetevők

  • 2 bögre rizs
  • 25 dkg fagyasztott mexikói zöldség
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A zöldséget (levéveI együtt) összekeverem a rizzsel és a tojással. (Ha híg és nem formázható, egy-két evőkanál zsemlemorzsát is keverek hozzá.)
  2. 2.
    Nedves kézzel nagy diónyi gombócokat gömbölyítek belőle, és lisztbe, Vegetával ízesített tojásba, valamint zsemlemorzsába hempergetem.
  3. 3.
    Forró olajban megsütöm, lecsöpögtetem, és hideg majonézes vagy joghurtos mártással tálalom.