Elkészítés
-
1.
Római tálat (cserépedényt) fedelével együtt beáztatok. A töltelékhez a gombát és a hagymát apróra vágom. Az egyik tojást megfőzöm, a kolbász bőrét lehúzom.
-
2.
A kemény tojással együtt apróra vágom. A zsemléket kevés vízbe áztatom. A húst éles, hosszú pengéjű késsel felszúrom, a nyílást jól kitágítom, hogy a töltelék beleférjen.
-
3.
A hagymás gombát megpárolom. Ha már nem forró, összedolgozom a főtt és a nyers tojással, a kolbásszal és a kinyomkodott zsemlével.
-
4.
Hozzáadom a fűszereket és a Vegetát. A tölteléket fakanál segítségével a felszúrt húsba töltöm.
-
5.
A nyílást hústűvel összetűzöm vagy bevarrom. A cserépedény aljába hasábokra vagy cikkekre vágott burgonyát teszek, megszórom Vegetával, elhelyezem rajta a töltött húst, és az edényt lezárom.
-
6.
Hideg sütőbe tolom. Fokozatosan emelem a hőt, nehogy a tál elrepedjen! Kb. két órán keresztül párolom, majd fedetlenül pirosra sütöm.