Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Római töltött hús

  • 25.08.2010.
  • 4

Próbált már valaha római tálban sütni? Ha még nem, itt az ideje, hogy kipróbálja. Az alábbi recept erre is alkalmat nyújt Önnek, hogy a megszokott húst egy teljesen természetes alapanyagú tálban, sütőeszközben készítse el.

Összetevők

  • 70 dkg sertésdagadó (nem kövér a porc nélküli részből)
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg margarin
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • szerecsendió
  • Vegeta
  • A körethez:
  • burgonya

Elkészítés

  1. 1.
    Római tálat (cserépedényt) fedelével együtt beáztatok. A töltelékhez a gombát és a hagymát apróra vágom. Az egyik tojást megfőzöm, a kolbász bőrét lehúzom.
  2. 2.
    A kemény tojással együtt apróra vágom. A zsemléket kevés vízbe áztatom. A húst éles, hosszú pengéjű késsel felszúrom, a nyílást jól kitágítom, hogy a töltelék beleférjen.
  3. 3.
    A hagymás gombát megpárolom. Ha már nem forró, összedolgozom a főtt és a nyers tojással, a kolbásszal és a kinyomkodott zsemlével.
  4. 4.
    Hozzáadom a fűszereket és a Vegetát. A tölteléket fakanál segítségével a felszúrt húsba töltöm.
  5. 5.
    A nyílást hústűvel összetűzöm vagy bevarrom. A cserépedény aljába hasábokra vagy cikkekre vágott burgonyát teszek, megszórom Vegetával, elhelyezem rajta a töltött húst, és az edényt lezárom.
  6. 6.
    Hideg sütőbe tolom. Fokozatosan emelem a hőt, nehogy a tál elrepedjen! Kb. két órán keresztül párolom, majd fedetlenül pirosra sütöm.