Ropogós malacpecsenye

  • 25.08.2010.
  • 4

Egyszerű malacpecsenye, nem kell semmi extra rá, hiszen az ízletes fiatal ropogós malacpecsenye önmagában is kitűnő étek. Azért vigyázzunk el ne rontsuk a gyomrunkat azzal, hogy túl sokat eszünk belőle. Hagyjunk másnak is!

Összetevők

  • 1 kg kicsontozott szopós malac bőrös combja (vagy lapockája)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Vegeta
  • törött fekete bors
  • 0,5 dl sör

Elkészítés

  1. 1.
    A húst megmosom, leszárítom, majd a tisztított és lapokra vágott fokhagymával megtűzdelem, Vegetával behintem és beborsozom. Kötöző zsineggel úgy kötözöm össze, mint a sonkát szokás, de a bőre kívül legyen!
  2. 2.
    A húst belefektetem egy tepsibe, aláöntök fél pohárnyi vizet, majd az előmelegített, nagyon forró sütőbe tolom. Addig sütöm erős lángon, amíg kívülről pirosbarna kérge nem lesz, ekkor a lángot kissé leveszem és még tovább sütöm addig, amíg a beleszúrt villa hegye könnyen kicsusszan belőle.
  3. 3.
    Közben néhányszor megforgatom. A sörrel ecset segítségével többször megkenem, és megforgatom, így piros-ropogósra sül. Még forrón felszeletelem. (A ropogós, ám kihűlt bőrt már nem lehet szépen vágni, mert eltöredezik.)